Græsk kylling med ris - lækker opskrift med kyllingelår

Fantastisk lækker opskrift på græsk kylling med ris og en knaldgod sovs med fløde, citron og persille. Hele molevitten tilberedes i én pande, så det bliver næsten ikke nemmere, og kyllingelårene bliver ekstra møre og saftige, når de steges sammen med sovsen.

  • Alt-i-en retten er en super lækker opskrift med kyllingelår, som bliver saftige og møre.
  • Den skønne omgang græske kylling med ris og flødesovs kan serveres med brød til.

Til 3 personer

Marinade

Øvrige ingredienser

Til servering

Marinade:
Bland olie og oregano i en skål. Pil hvidløg, og pres det gennem en hvidløgspresser ned i skålen. Tilsæt citronskal og -saft, og krydr marinaden med salt og peber.

Gnid kyllingeunderlårene godt ind i marinaden. Du kan bruge kyllingelårene med det samme eller lade dem marinere i alt imellem 1/2 time og natten over.

Selve retten:
Varm olien op på en stor pande ved høj varme. Brun de marinerede kyllingeunderlår grundigt af.

Pil imens rødløget, halvér det, og skær det i tynde skiver. Pil også hvidløg, og kom det igennem en hvidløgspresser.

Skub de brunede kyllingestykker til side på panden, og skru ned til middel varme. Kom rødløg og hvidløg på panden, og svits det af i ca. 5 minutter.

Skyl spinaten grundigt, og hak både den og persillen groft. Tilsæt det til retten sammen med soltørrede tomater, ris, fløde, hønsebouillon og citronsaft. Arrangér kyllingelårene ovenpå sovsen så godt som muligt.

Læg låg på panden, og lad retten simre i 25-30 minutter, til risene er færdigkogte. Smag til med salt og peber.

Smuldr fetaen over umiddelbart inden servering, og servér evt. med et stykke godt brød til.

Indsendt af
d.
16.01.18.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.