Gratin med blomkål og pølser

Jeg har peppet den klassiske blomkålsgratin op med pølser, så den er ekstra lækker. Den luftige gratin smager skønt med f.eks. ristet rugbrød til, og det er helt sikkert en ret for både børn og voksne.

  • Luftig og lækker gratin med blomkål og pølser. Mums.
  • Den traditionelle gration her med blomkål og pølser.

Til 4 personer

Tilbehør

Skyl blomkålen, og skær det ud i små buketter. Kog blomkålen i 7-10 minutter i letsaltet vand, indtil det er mørt, men stadig har bid. Gem kogevandet til senere.

Skær pølserne i skiver, og steg dem kort på en varm pande. Stil dem til side.

Smør et fad med fedtstof, og drys lidt rasp udover, så gratinen ikke hænger ved. Stil fadet klar til brug.

Del æggene i æggeblommer og –hvider. Gem æggeblommerne, og pisk æggehviderne helt stive.

Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme. Drys hvedemelet i, og rør godt rundt, så du får en melbolle. Hæld mælk i lidt ad gangen, og pisk grundigt. Kog sovsen op, så den tykner. Hæld kogevandet fra blomkålen i, og krydr med salt.

Tag gryden af varmen, og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Lad evt. opbagningen køle lidt af inden, så æggene ikke koagulerer. Rør blomkålsstykkerne og pølserne i opbagningen. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i uden at slå luften ud af dem.

Hæld gratinen over i fadet, og drys rasp på toppen. Bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.

Servér f.eks. med ristet rugbrød og en grøn salat.

Indsendt af
d.
29.06.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.