Groft rugbrød

En dejligt rugbrød bagt på rette vis: Med surdej og over flere dage. Blandingen af groft rugmel og fuldkornsrugmel giver den gode, grove krumme, mens speltkerner og havregryn bidrager til et godt bid og højner ernæringssværdien.

  • De færdigbagte rugbrød er en sund fornøjelse.
  • Groft rugmel og speltkerner giver dejen en god, grov konsistens.
  • Rugbrødet laves over flere dage for at give den bedste krumme.

Til 2 stk

Første dag

Andendagen

1. dag:
Kom surdej, sirup, kærnemælk, vand og gær i en stor skål. Opløs gæren og tilsæt, speltkerner, havregryn, groft rugmel, fuldkornsrugmel og salt. Lad dejen stå natten over i køleskabet.

2. dag:
Kom groft rugmel og smeltet smør i dejen og ælt.

Smør to forme. Fordel dejen i formene og lad den stå i 1-2 timer.

Bag rugbrødene i 35 minutter ved 175 grader. Tag dem ud af formene og bag yderligere 10-15 minutter.

Man kan fryse det ene rugbrød ned hvis man ikke spiser dem begge med det samme.

Indsendt af
d.
29.05.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.