Grov pizza med thai-kylling og bacon

Rugmel gør bunden lidt grovere og pizzaen både sundere og mere mættende. Krydret på thai-maner bliver kyllingebidderne ekstra interessante og giver fantastisk smag i samspil med bacon og et friskt væld af grøntsager.

  • Smuk, gylden pizza med thai-kylling, bacon og et flot farvespil.

Til 4 personer

Bund

Fyld

Kom det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tag en anden skål og bland heri rugmel, hvedemel og salt. Hæld derpå vandet med gæren i skålen med de tørre ingredienser. Tilsæt olie. Bland grundigt og ælt dejen godt sammen. Stil den overdækket et lunt sted og lad den hæve i mindst 30 min.

Begynd at forberede fyldet, mens dejen hæver. Skær kyllingfileterne i mindre bider, strø dem med thaikrydderi og steg dem på en pande til de er næsten gennemstegte.

Klip baconen i mindre stykker, hvis den er i skiver og kom dem på panden med kyllingen. Er den i tern, kommer du dem blot på panden. Tag panden af varmen.

Rul dejen ud på en bageplade med bagepapir. Smør tomatpure ud på bunden i et jævnt lag. Skær løg i skiver og peber i lange, tynde strimler. Skær tomat i skiver, halver oliven og hak basilikum groft.

Fordel løg, peber, thai-kylling og bacon over tomatpureen. Strø halvdelen af osten over. Læg derpå tomatskiver, basilikum og oliven på. Drys resten af osten over og krydr til slut med oregano.

Bag pizzaen ved 200 grader i ca. 20 min. eller til osten er gylden. Tjek om kyllingen er gennemstegt.

Indsendt af
d.
20.04.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.