Grydebrød med durum

Grydebrød er blevet så populære, fordi de både er nemme at lave og smager helt fantastisk godt. Denne variant er lavet med durum, og det får brødet til at hæve ekstra meget, så det bliver utroligt luftigt og lækkert.

  • Virkelig lækkert og nemt grydebrød med durum
  • Brødet har den mest fantastiske krumme
  • Durummelet får grydebrødet til at hæve ekstra meget

Til 1 stk

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de to slags mel og saltet, og rør rundt, til dejen er ensartet. Dæk den med et viskestykke, og lad den hvile i en time.

Rør rundt i dejen med en grydeske i 1 minuts tid. Dæk den til igen, og lad den hvile i yderligere en time.

Drys mel på bordet, og skrab dejen ud af skålen. Form den til en kugle, og dæk den med rigeligt mel. Kom den tilbage i skålen (der også gerne må være drysset med mel). Lad den hvile endnu en times tid, mens ovnen varmer op.

Tænd ovnen på 230 grader. Stil gryden ind i ovnen, og vent, til den er varmet helt igennem.

Tag låget af gryden, og kom dejen ned i. Rids overfladen med et barberblad eller brug en saks, og kom låget på igen. Bag brødet i gryden i en halv time. Tag låget af, og bag brødet i yderligere et kvarter.

Lad grydebrødet køle helt af, før du skærer i det.

Indsendt af
d.
23.03.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.