Gulerodsboller med havregryn

Virkelig gode gulerodsboller med havregryn, der giver lidt fibre og struktur uden at det går ud over bollernes luftighed.

  • En luftig gulerodsbolle.
  • Bollerne efterhæver på bagepladen.
  • Intet slår duften af nybagt brød.
  • Billede taget ovenfra.
  • Man kan lige ane at havregrynene har givet lidt struktur.

Til 15 stk

Rør gæren ud i vandet i en skål.
 
Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Kom dem i skålen.
 
Rør olie, salt og havregryn i. Bland hvedemelet i lidt af gangen indtil dejen har en passende konsistens - den skal være fugtig men "slippe" skålen.
 
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
 
Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir (dejen skal IKKE æltes igen). Lad gulerodsbollerne hæve i yderligere ½ time.
 
Forvarm ovnen til 250 grader. Sæt bollerne ind og skru ned på 200 grader. Bag gulerodsbollerne i ca. 15-20 minutter afhængig af ovn. Prøv at banke på dem - hvis de lyder hule, så er de færdige.

Indsendt af
d.
22.02.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.