Hakket oksekød i fad med grøntsager

Et fad fyldt med hakket oksekød, lækre grøntsager og dejlig smeltet ost, der passer sig selv i ovnen. Så bliver det vist ikke meget nemmere.

  • Her er retten pyntet med fintsnittet forårsløg.
  • Inden der kommer ost på, kan man bedre se oksekødet og grøntsagerne.
  • Her er fadet lige kommet ud af ovnen.
  • Sådan ser det ud indeni.

Til 3 personer

Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olien på en pande. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det ved høj varme. Skru derefter ned for varmen.

Skræl kartoflerne, skær dem i små tern og kom dem på panden. Skær ligeledes peberfrugt og tomater i tern, og kom dem på panden. Lad det hele stege et par minutter.

Tag panden af varmen og vend halvdelen af osten i blandingen af oksekød og grøntsager. Smør et ildfast fad og fordel blandingen deri  (jeg brugte et fad på ca. 30x20 cm, men en anden størrelse kan også bruges).

Pisk æg og mælk sammen i en skål. Krydr med salt og peber, og hæld æggemassen over fyldet i fadet.

Bag i ovnen ved 190 grader i ca. 15-20 minutter, eller til æggemassen er stivnet. Drys resten af osten ovenpå og bag i yderligere 10 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.

Drys evt. med fintsnittede forårsløg ved servering.

Indsendt af
d.
02.12.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.