Havtornsaft

I denne lækre havtornsaft tager vi det det sure med det søde ;) Den markante smag afspejles i den kraftige orange farve, som kommer helt naturligt fra de vitaminholdige bær.

  • Et glas hjemmelavet havtornsaft.
  • Havtornbærrene koges med vand og sukker.
  • Her er bærrene blevet siet fra.
  • Saften hældes på flaske.

Til 1 liter

Plukning og klargøring af havtorn
De orange bær er forholdsvis bløde og sidder godt fast på de tornefulde grene, så det er svært at plukke dem af uden af de går i stykker. Derfor klippes grenene af, kommes i en pose og lægges i fryseren (gerne natten over). Når bærrene er frosne kan de bankes af grenene, og eventuelt tilbageværende bær kan pilles af grenene, uden at gå i stykker.

Opskrift på havtornsaft
Skyl havtornbærrene grundigt. Kom dem i en gryde med vand og sukker, og bring det i kog. Lad det simre ved svag varme under låg i en halv times tid.

Mos bærrene i gryden for at få mest mulig havtornsaft ud af dem.

Si saften gennem en sigte, og hæld den på en skoldet flaske.

Lad havtornsaften køle af, og opbevar den i køleskabet. Så kan den sagtens holde sig nogle uger.

Blandes med vand (i forholdet 1:5 eller efter smag) når den drikkes.

Indsendt af
d.
06.10.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.