Hjemmelavet gløggekstrakt

Gløgg kan sagtens være hjemmelavet, uden at det kræver store kundskaber i køkkenet. Denne ekstrakt giver en dejlig krydret smag til gløggen, og den kan både bruges til lun rødvin, kold mousserende hvidvin og endda til en varm æblejuice. Og hvis der er et af krydderierne, du ikke kan lide, kan du blot undlade at komme det i.

  • Her er gløggekstrakten hældt på glas og klar til at blive brugt.

Til 1 portion

Vask appelsinerne, og riv skrællen ned i en gryde. Pres appelsinsaften, og kom også den i gryden sammen med vandet.

Tilsæt alle krydderierne (nelliker, kardemomme, stjerneanis, allehånde, kanelstænger og evt. peberkorn), og sæt den på et blus ved middelvarme. Lad blandingen komme op og koge, og tilsæt så brun farin. Skru ned til svag varme, og lad ekstrakten simre, til sukkeret er opløst. Det tager ca. 10-15 minutter.

Tag gryden af varmen, men lad indholdet blive i gryden. Tilsæt portvin og rom, og lad ekstrakten køle af uden låg. Kom låg på, og lad den trække i et døgns tid.

Sigt ekstrakten med en helt fin sigte. Vil du have den helt uden bundfald, kan den efterfølgende passeres gennem et rent viskestykke.

Opbevar gløggekstrakten på køl, til den skal bruges. 1 portion giver ca. 7,5 dl koncentreret gløggekstrakt, der skal fortyndes med rødvin. Brug ca. 2 dl ekstrakt til én flaske rødvin.

Tip #1
Du kan selv vælge, om du vil bruge mørk eller lys rom og mørk eller lys portvin. I denne opskrift brugte jeg både lys rom og lys portvin, så ekstrakten også kan blandes med en mousserende hvidvin til en julet velkomstdrink.

Tip #2
Gløggekstrakten kan også laves uden portvin og rom, og så kan den f.eks. blandes med varm æblejuice, så børnene også kan være med.

Indsendt af
d.
17.12.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.