Dessert med hvid chokolade og havtorn

Nem og flot dessert med en blanding af hvid chokolade, fløde og vanilje samt et tyndt lag gelé på toppen. Her er geléen lavet af havtornsaft, men du kan sagtens bruge anden saft efter smag.

Skal laves nogle timer i forvejen, så desserten kan nå at stivne, men så behøver du heller ikke bruge tid på det, når gæsterne kommer.

  • Den færdige dessert med hvid chokolade/fløde-blanding i bunden og havtorngelé på toppen.

Til 5 personer

Gelé

Chokolade/fløde-blandingen:

Husblassen lægges i blød i koldt vand.

Vaniljestangen flækkes på langs. Kornene skrabes ud og blandes med sukkeret.

Fløde og mælk kommes i en gryde sammen med vaniljesukkeret og den "tomme" vaniljestang. Lad det simre ved svag-middel varme indtil sukkeret er opløst.

Hak den hvide chokolade. Tag vaniljestangen op af gryden, og kom chokoladen i. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet helt.

Tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand med hænderne, og kom den i gryden. Rør rundt indtil den er opløst.

Lad blandingen køle af, og rør jævnligt i den, inden den hældes i portionsglas, så stilles i køleskabet i minimum 3 timer.

Gelé af havtorn (eller anden frugtsaft):

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Varm saften op i en gryde. Tag gryden af varmen og kom den opblødte husblas i. Rør rundt indtil husblassen er helt opløst. Lad det køle lidt af inden det hældes over den stivnede chokolade/fløde-blanding i glassene. Sæt glassene i køleskabet igen i minimum 3 timer.

Pynt evt. med et par havtornbær i hvert portionsglas ved servering.

Indsendt af
d.
06.10.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.