Indisk dahl - nem og lækker opskrift

Lækker opskrift på indisk dahl, der er super nem at lave. Ingredienserne skal blot steges af, og derefter passer retten sig selv på komfuret. Imens kan du evt. lave en skøn raitadressing.

  • Den lækreste indiske dahl, der smager helt autentisk.
  • Denne opskrift på dahl er både lækker og nem at følge.

Til 2 personer

Evt. raitadressing:

Tilbehør

Fedtfattig

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefæren, og hak den fint. Skyl tomaterne, og hak dem fint. Bruger du tomater fra dåse, er dette ikke nødvendigt.

Kom lidt olie i en stor gryde, og lad det blive varmt. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien ved høj varme sammen med karry, spidskommen, koriander, kardemomme og chiliflager. Tilsæt tomatpuré, og lad det svitse med et par minutter. Kom derefter tomaterne i gryden, og steg dem med et par minutter.

Hæld linserne i gryden. Tilsæt bouillonterningen og det kogende vand, og bland det hele godt sammen. Lad din dahl simre i 30-40 minutter, til linserne er bløde, og retten er godt sammenkogt. Smag til med salt, peber, lidt yoghurt, limesaft og evt. flere krydderier.

Raitadressing:
Hæld yoghurt i en skål. Skyl agurken, og skær den i små tern. Pres hvidløg, og rør det i yoghurten sammen med agurketern, spidskommen, salt og peber.

Skyl, og hak koriander, og bland det i yoghurten sammen med limesaft.

Servér den indiske dahl med masser af frisk koriander, raitadressing og naanbrød.

Indsendt af
d.
24.05.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.