Is med jordbær og rabarber

Som meget andet smager is bare bedre, når det er hjemmelavet. I denne flødeis kombineres den populære smag af jordbær med rabarber, hvis sødme for alvor dukker frem efter at være bagt i ovnen. Et mageløst makkerpar.

  • Lavet med jordbær og rabarber får isen naturligt en smuk, rosa kulør.
  • Lavet rigtigt kan hjemmelavet is sagtens få den rette konsistens.

Ingredienser

Rabarber og sukker kommes i et ildfast fad og sættes i ovnen ved 180 grader i 25 minutter. Det kan eventuelt gøres dagen i forvejen, så det er koldt, inden det kommes i ismassen.

Jordbærrene skylles. Hvis der bruges frosne jordbær, så kom dem i fadet sammen med rabarberne og lidt mere sukker (50-100 g ved normal portion).

Rabarberne og jordbærrene blendes sammen. Fløden piskes i en skål. Æggeblommer og sukker piskes tykt og luftigt i en anden skål.

Rabarber-jordbærmassen vendes i æggemassen. Herefter vendes fløden i.

Kom blandingen i en ismaskine og kør det i 30-40 minutter.
Kom isen i en form og frys den færdig i fryseren.

Afhængig af ismaskinens størrelse og motorkraft kan det være nødvendigt at køre isen i ismaskinen af 2 omgange.

Hvis du ikke har en ismaskine:
Har man ikke en ismaskine kommes ismassen i en form og derefter i fryseren. Rør i isen 4-6 gange med ½ times mellemrum.

Indsendt af
d.
10.08.13.
Kategori:

Lav selv den lækreste is

De bedste ismaskiner

De bedste ismaskinerEn god ismaskine gør en kæmpe forskel for resultatet, så hvis du elsker is er du nødt til at have en ordentlig maskine.Find de bedste på Gelateria.dk



Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.