Lækker jordbærkage med mazarinbund, chokolade og gelé

Denne skønne jordbærkage er bygget op af de bedste råvarer, en lækker mazarinbund med marcipan, intens mørk chokolade, en sød gelé og selvfølgelig en masse friske jordbær. Kagen kan sagtens laves dagen før, den skal bruges.

  • Her kan man se den svampede mazarinbund og chokoladen.
  • Den lækre jordbærkage set fra oven.
  • Her kan man bedre se geléen.
  • Servér f.eks. med flødeskum eller creme fraiche.

Til 1 springform

Mazarinbund

Topping

Jordbærgelé

Forslag til servering

Riv marcipan, og pisk det sammen med smør og sukker. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Sigt melet i dejen, og rør det godt rundt. Hæld dejen i en smurt springform (25 cm i diameter), og bag mazarinbunden ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.
Tjek med en strikkepind eller lignende, om den er bagt – der må ikke hænge dej ved, men bunden må heller ikke bage for længe.

Hak chokoladen, mens mazarinbunden er i ovnen. Drys den hakkede chokolade over, så snart bunden kommer ud af ovnen, så chokoladen smelter. Smør den ud, så den dækker hele overfladen. Det er nemmest at gøre, hvis du har taget springformen af.

Nip og skyl jordbærrene, og skær dem i kvarte. Sæt springformsranden på igen, og læg jordbærrene på kagen.

Jordbærgelé:
Kom jordbærrene i en gryde, og kog dem op ved svag varme. Mos gerne jordbærrene lidt, så al saften kommer ud af dem. Si jordbærrene fra, og kom saften i en gryde sammen med sukkeret.

Tag gryden af blusset, så snart sukkeret er smeltet.

Kom husblassen i koldt vand i 5-7 minutter, til den er helt blød. Vrid den fri for væske, og kom den op i en skål. Tilsæt den varme jordbærsaft lidt ad gangen, til den er helt opløst. Kom derefter den opløste masse op i resten af jordbærsaften under konstant piskning.
Lad jordbærgeléen køle en lille smule af, og hæld den over kagen. Sæt jordbærkagen på køl, til geléen er stivnet.

Server jordbærkagen med flødeskum eller creme fraiche til.

Tips:
Kagen kan sagtens bages dagen før, den skal spises.
1 springform er nok kage til ca. 8 personer.

Indsendt af
d.
13.06.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.