Jordskokkesuppe uden kartofler

Denne dejlige jordskokkesuppe bliver lavet uden kartofler, og det er i stedet fløde, der gør den lækker og cremet. Den mætter, men den er samtidig frisk i smagen. Server den med groft brød til, og drys evt. lidt bacon på toppen.

  • En skål dampende jordskokkesuppe uden kartofler
  • Ingredienserne er klar til brug

Til 4 personer

Skræl jordskokkerne, og skær dem ud i små tern (max. 1 x 1 cm). Sæt dem til side.

Skær løgene ud i tern, og svits dem i olien i en gryde. Pres hvidløget, og tilsæt det, når løgene er glasagtige. Giv dem 1-2 minutter, og tilsæt derefter vand, bouillon, jordskokker og timian.

Bring grydens indhold i kog, og skru derefter ned for varmen. Lad suppen simre i 30 minutter.

Tilsæt citronsaft, og blend suppen med en stavblender. Tilsæt derefter piskefløde, og smag suppen til med salt og peber.

Server jordskokkesuppen med groft brød til og evt. med lidt friske krydderurter på toppen.

TIP: Kom timian i en tepose, hvis du kun vil have det til at give smag. Bind en knude på teposen, og lad den koge med.
Hvis du har brugt en tepose til timianen, skal posen selvfølgelig fiskes op, inden du blender suppen.

Hvis du leder efter en opskrift på en fedtfattig jordskokkesuppe, kan du finde en her.

Indsendt af
d.
12.11.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.