Lagkagebunde i springform

Disse lækre og luftige lagkagebunde er ikke bare nemme at lave. De smager også dejligt, og det er helt klart besværet værd. I denne opskrift bages de som en kage i en springform, hvorefter de flækkes til bunde, men du kan også sprøjte dejen ud og bage bundene enkeltvis.

  • Her er lagkagebundene lige kommet ud af springformen
  • Lad den køle af med bunden i vejret
  • Kagen flækkes til 3 bunde

Til 1 springform

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, og tilsæt ca. 1/3 af sukkeret. Pisk, til sukkeret er opløst.

Pisk æggeblommer og resten af sukkeret, til du har en lys og luftig masse. Bland halvdelen af de stiftpiskede hvider i.

Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i æggeblommemassen. Bland det grundigt, og vend til sidst den anden halvdel af de stiftpiskede hvider i.

Kom dejen i en springform (26 cm i diameter), og bag den midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad den derefter køle af på en rist, og flæk den så i 3 bunde.

Omregning til andre størrelser:
Hvis du skal lave en lagkage i en form, der har en anden størrelse, kan du bruge pilen over ingredienslisten. Omregningerne svarer til følgende mål i diameter:
0.4 = 16,4 cm Ø
0.6 = 20,1 cm Ø
0.8 = 23,2 cm Ø
1.0 = 26,0 cm Ø
1.2 = 28,5 cm Ø
1.4 = 30,7 cm Ø
1.6 = 32,9 cm Ø
1.8 = 34,9 cm Ø
2.0 = 36,7 cm Ø

Vær opmærksom på, at bagetiden afhænger af ovnen og størrelsen på det, der skal bages, så hvis du bruger en form med en større diameter, skal lagkagebunden muligvis have lidt længere tid, og hvis formen er mindre, skal bunden sandsynligvis bages i lidt kortere tid.

Tip:
Lagkagebundene kan f.eks. bruges til denne smukke valnøddelagkage eller en lækker og luftig tiramisulagkage.


Indsendt af
d.
30.03.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.