Lammekølle i stegeso

Langtidsstegt i stegeso bliver kødet fantastisk mørt. Lammekøllen tilføres spændende smagsnuancer fra syrligt-søde æbler, let bitter øl og lakridsagtig fennikel. Det giver god dybde og pynter på udseendet.

  • Stegesoen, fyldt op med smag og klar til servering.
  • Rids kødet med en skarp kniv.
  • Sådan ser den ridsede lammekølle ud.
  • Indbydende bund af friske æbler, løg og fennikel.
  • De røde tomater sætter kulør på lammekøllen.

Til 4 personer

Kom varmt vand i stegesoens top og bund.

Rids lammekøllen med en skarp kniv, ca. ½ cm ned i kødet og gnid kødet med salt og
peber.

Snit fenniklen. Skær æbler og løg i både. Skær hvidløgene i små tern.

Tøm stegesoen for vand og fordel æbler, løg, fennikel i bunden. Læg lammekøllen i og
drys hvidløgsternene henover. Læg tomaterne over kødet.

Hæld øl og citronsaft ved.

Læg låg på stegesoen og sæt den i ovnen. Steg ved 150 grader i 4 ½ time.

Servér f.eks. med bagte kartofler og tzatziki.

Indsendt af
d.
09.06.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.