Langtidshævede grovboller

Fabelagtig opskrift på langtidshævede grovboller med en fremgangsmåde, der gør det super nemt at få friskbagt brød på bordet. Hævetiden er virkelig alfa og omega og sikrer et fantastisk resultat med en sprød skorpe og saftig krumme.

  • Super gode boller med en hævning, der giver en ekstra saftig krumme.

Til 18 stk

Klik her og få vores e-kogebog med de lækreste opskrifter på boller - helt gratis.

Rør gær, honning og æg ud i den lunkne mælk.

Bland de forskellige slags mel sammen i en stor skål, og rør det i mælkeblandingen. Tilsæt vand, og ælt dejen grundigt sammen. Dejen skal være forholdsvist klistret, og hvis det er nødvendigt kan du tilsætte mere vand eller mel. Ælt dejen i ca. 10 minutter.

Sæt dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 4 timer.

Beklæd to bageplader med bagepapir, og brug to spiseskeer til at sætte boller af dejen på papiret. Lad bollerne efterhæve i ca. 3 timer.

Bag bollerne ved 180 grader i ca. 12 minutter, til de er gyldne på toppen og hule, når man banker dem under bunden.

Tip:
I stedet for ølandshvedemel kan du sagtens bruge almindelig hvedemel.

Indsendt af
d.
23.05.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.