Langtidshævet focaccia

Dette skønne focaccia er lavet med en langtidshævet dej, der giver en ekstra saftig krumme. Dejen tager ikke mere end 5 minutter at bikse sammen, og så skal den bare stå på køl, til den skal bages.

  • Vildt lækker focaccia med både rosmarin og timian
  • Man kan se, hvordan olivenolien er sunket ned i hullerne i brødet
  • Det langtidshævede focaccia brød kan holde sig i flere dage i en plastikpose
  • Når dejen er langtidshævet får focacciaen en helt fantastisk krumme
  • Overfladen bliver helt sprød og skal lige pensles med en ekstra omgang olivenolie, når brødet kommer ud af ovnen
  • Dejen skal være meget våd

Til 1 bradepande

Opløs gær, salt og sukker i vandet. Bland de to slags mel i, og sæt dejen i køleskabet i 12-24 timer.

Kom bagepapir i en bradepande (den, der passer til ovnen), og kom lidt af olivenolien i bunden. Hæld dejen i bradepanden, og tryk den ud mod hjørnerne. Lad den hvile i 30 minutter.

Tryk igen dejen ud mod hjørnerne, så den fylder hele bradepanden. Gør dejen fugtig med de ekstra spiseskefulde vand, og hæld derefter olivenolien over. Hold lidt tilbage, som du skal bruge til at pensle den færdigbagte focaccia med.

Tryk fingerspidserne ned i dejen, så olien lægger sig i de små huller. Drys med havsalt og friske krydderurter (jeg brugte timian og rosmarin), og lad dejen hvile i yderligere 30-40 minutter, mens du varmer ovnen op til 225 grader.

Bag den langtidshævede focaccia i 12-15 minutter, så den bliver flot og gylden på toppen. Pensl den færdigbagte focaccia med lidt ekstra olivenolie.

Indsendt af
d.
26.04.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.