Mango chutney - nem opskrift

Hjemmelavet mango chutney smager så meget bedre end den færdigkøbte af slagsen, og med den her opskrift er det endda nemt at lave. Hvis du kommer den færdige chutney på skoldede glas, kan den holde sig flere uger i køleskabet.

  • Fantastisk hjemmelavet mangochutney med æble, chili og krydderier
  • Opskriften er super nem - det hele skal blot i en gryde og simre.

Til 1 glas

Skræl mangoen, fjern stenen, og skær frugtkødet i små stykker. Skræl æblet, og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern. Hak chilien fint (skrab evt. kernerne ud af chilien, hvis du vil have en lidt mildere chutney). Skræl og riv ingefæren.

Kom mango- og æbletern, chili og ingefær op i en gryde. Pres limefrugten, og kom saften i gryden sammen med hvidvinseddike, honning, kardemomme og spidskommen. Kog det op, og skru derefter ned til svag varme. Lad det simre i ca. 20 minutter, og rør i det engang imellem.

Kom mango chutneyen på rengjorte syltetøjsglas eller lignende, og lad den køle af.

Der bliver nok chutney til at fylde et syltetøjsglas på ca. 250 ml.

Tip:
Du kan rengøre syltetøjsglassene ved at skylle dem i varmt vand og komme dem i ovnen ved 120 grader i 20 minutter.

Indsendt af
d.
03.05.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.