Marcipankiks

De knasende kerner gør disse lækre marcipankiks ekstra sprøde, og du kan give dem lidt ekstra kant ved at tilføje lakridspulver. Sprødheden bevares bedst ved at opbevare marcipankiksene i en pergamentbeklædt småkagedåse.

  • Hjemmebagte marcipankiks med lakrids.
  • Opbevares i en tætlukkende beholder.

Ingredienser

Variation med lakrids

Bland de tørre ingredienser.

Riv marcipanen og tilsæt denne sammen med æg og flydende margarine (gerne flydende margarine med olie).

Saml dejen mest mulig - den vil ikke hænge helt sammen, men det vil den efter opbevaring ½ times tid i køleskab.

Tag dejen ud af køleskabet og ælt den sammen.
Del dejen i to og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir - tykkelsen skal være som kiks.
Fjern det øverste stykke bagepapir, og skær marcipankiksene i den størrelse, du ønsker - du skal ikke skille dem ad, før de er bagt.

Bag kiksene i ca. 10 minutter ved 180 grader.

Lad marcipankiksene køle lidt af. Inden de er helt kolde, kan du skære dem igen, så de kan brækkes fra hinanden uden at gå i stykker.

Marcipankiks med lakrids:

Kom al lakridspulveret i dejen, eller kom halvdelen i dejen og den anden halvdel på toppen af kiksene inden bagningen.
Inden bagning kan du også drysse marcipankiksene med blå birkes.

Indsendt af
d.
24.02.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.