Mørbradgryde med bacon, peberfrugt og paprika

Der er ikke et øje tørt, når den her lækre mørbradgryde bliver sat på bordet herhjemme. De saftige mørbradbøffer og den cremede flødesovs med paprika og peberfrugt får selskab af et drys sprødstegt bacon på toppen. Server den f.eks. med ris eller kartoffelmos til.

  • Super lækker mørbradgryde med masser af smag fra bacon, peberfrugt og paprika. Mums!

Til 6 personer

Klik her og få e-kogebogen med de bedste opskrifter fra Webopskrifter - helt gratis.

Afpuds kødet for fedt og sener, og skær det ud i bøffer på ca. 2-3 cm tykkelse. Pres bøfferne lidt fladere med håndfladen. Steg baconen helt sprød på en pande.

Kom melet op i en skål, og krydr godt med salt og peber. Læg den sprødstegte bacon på en tallerken, men lad fedtet blive i panden. Vend mørbradbøfferne i melet, og brun dem af ved middelhøj varme i baconfedtet. Gør det meget gerne i flere omgange, så panden ikke bliver overfyldt. Kom evt. ekstra fedtstof på panden, hvis der mangler. Læg de brunede mørbradbøffer på en tallerken, og sæt dem til side.

Hak løget fint, og skær peberfrugterne i tern. Kom lidt ekstra smør eller olie på panden, og svits løg og peberfrugt af ved middelsvag varme, til løgene er klare. Tilsæt tomatpuré, fløde, vand, hønsebouillonterning og paprika. Lad saucen stå og simre i 10-15 minutter, til den begynder at tykne. Smag til med salt og peber. Læg mørbradbøfferne ned i saucen, og lad dem simre med i 5-10 minutter, afhængigt af tykkelsen på mørbradbøfferne.

Hak persillen, og vend den i mørbradgryden inden servering. Drys med den sprøde bacon, og server med f.eks. ris eller kartoffelmos til.

Indsendt af
d.
03.10.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.