Mørk chokolademousse

Det tager ikke lang tid at forberede denne skønne og luftige chokolademousse med mørk chokolade. Dine smagsløg vil elske den intense smag af chokolade med et strejf af vanilje samt den bløde og luftige konsistens.

  • Lækker og luftig chokolademousse med hakkede mandler.

Til 4 personer

Smelt chokoladen over vandbad, og lad det køle lidt af, imens de andre ting gøres klar.

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Brug lidt af sukkeret til at skille kornene ad. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse.

Hæld lidt af det smeltede chokolade (ikke for varmt) over i æggemassen, og rør det forsigtigt sammen. Hæld bagefter resten af chokoladen i æggemassen, og bland det hele sammen.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem sammen med chokolade- og æggeblommemassen.

Pisk fløden til let flødeskum, og rør det i chokolademassen. Rør nu forsigtigt hele chokolademoussen til en ensartet mousse.

Hæld moussen over i 4 glas, og stil det på køl i minimum 2 timer eller gerne natten over.

Servér f.eks. chokolademoussen med lidt ristede nødder på toppen.

Tip: Den kan holde sig i op til 4 dage på køl.

Indsendt af
d.
24.09.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.