Mørkt grydebrød med rugmel

Dette lidt anderledes grydebrød er mørkt, fordi det er lavet på maltmel og rugmel. Det giver brødet en skøn duft og en flot farve, men brødet har stadig en skøn konsistens. Og som et hvert andet grydebrød er det dejligt nemt at lave.

  • Dejligt koldhævet grydebrød med rugmel og maltmel.
  • Brødet får en skøn mørk farve.

Til 1 stk

Kom vand og gær i en skål, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt resten af ingredienserne, og rør rundt i 1-2 minutter, til dejen er helt ensartet. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 12-48 timer.

Tag skålen ud 1-2 timer før, du vil bage brødet. Forvarm ovnen til 230 grader med en robust gryde (gerne støbejern) i midten af ovnen.

Kom dejen i gryden, og sæt låget på. Bag brødet i 25 minutter med låg på, og tag derefter låget af. Bag brødet færdigt i yderligere ca. 15 minutter uden låg.

Lad det mørke grydebrød køle helt af, før du skærer i det.

Indsendt af
d.
21.02.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.