Mojito macarons - hjemmelavede macarons med lækkert fyld

Denne variant af den franske klassiker har fået et herligt cubansk tvist. Disse macarons er nemlig fyldt med en lækker creme, der indeholder rom, mynte og lime og derfor smager dejligt af drinken Mojito.

Til 30 stk

Fyld

Sigt flormelis og mandelmel sammen. Hvis der er store stykker mandler tilovers, så giv dem en ekstra tur i blenderen eller minihakkeren – det er meget vigtigt, at der bliver brugt præcis den mængde, der er angivet i ingredienslisten.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt derefter sukkeret. Pisk igen, til sukkeret er opløst, og du har en stiv marengs.

Rør det sigtede mandelmel og flormelis forsigtigt i, til dejen er helt ensartet. Kom den op i en sprøjtepose, og sprøjt de små kager ud på bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem tørre 1-3 timer, før de bages. De må ikke klistre til fingrene, når man rører dem, og overfladen må ikke være blank længere.

Bag macaron-skallerne i ca. 15 minutter ved 140 grader varmluft, og lad dem efterfølgende køle helt af.

Fyld:
Kom limesaft, rom og limeskal i en lille skål. Hak myntebladene helt fint, og tilsæt dem. Lad dem stå og trække lidt i væsken.

Hak den hvide chokolade fint, og kom den op i en skål. Varm piskefløden op i en gryde, og hæld den derefter over den hvide chokolade. Det er ikke sikkert, at al piskefløden skal bruges. Det er bedst at gå efter at bruge så lidt af den som muligt, men chokoladen skal smelte helt.

Tilsæt efterfølgende mojito-blandingen, rør det hele sammen, og kom det i en sprøjtepose. Læg det på køl, til det skal bruges (gerne et par timer).

Samling af macarons:
Macaron-skallerne kan godt variere lidt i størrelse, så sæt dem sammen to og to, så det passer nogenlunde. Tryk creme ud på den ene skal, og pres den forsigtigt sammen med den anden skal.

Gør dette med dem alle, og opbevar dine macarons på køl i en lufttæt beholder.

Indsendt af
d.
08.03.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.