Muffins med æbler

Lækre, luftige muffins med et spændende spil af søde smage. Æblerne går godt med kardemommens fyldige aroma og giver friskt bid til den jævne konsistens. Varier dem evt. ved at erstatte æblestykkerne med pære.

  • Appetitlige og gyldne: Muffins med æbler taget direkte ud af ovnen.
  • Server dem gerne med en klat creme fraiche eller flødeskum.

Til 18 stk

Pisk smør og sukker godt.

Pisk et æg i ad gangen.

Rist mandlerne på en pande og hak dem meget fint - gerne i en kværn så det bliver til mandelmel.

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme, salt og mandelmel - hvis mandlerne ikke er kværnet til mel, men blot finthakkede, blandes de ikke i melblandingen, men kommes i dejen til sidst sammen med æblerne.

Sigt halvdelen af melblandingen i dejen, og rør rundt med en grydeske.
Rør halvdelen af creme fraichen i dejen.

Sigt herefter det sidste af melblandingen i dejen, og rør det sidste af creme fraichen i.

Skræl æblerne, skær dem i små tern, og kom dem i dejen.

Kom dejen i muffinforme - gerne papirforme, som ikke skal smøres.

Bages ved 180 grader i 20-25 minutter.

Kan serveres med og uden creme fraiche eller flødeskum.

Æblerne kan skiftes ud med pærer, og der kan tilsættes 1 tsk. stødt ingefær, som smagsmæssigt passer godt til pærerne. Kardemommen kan i så fald enten bibeholdes, eller udelades.

Indsendt af
d.
10.02.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.