Oreo islagkage med Nutella

Det er overraskende nemt at lave den her lækre Oreo islagkage. De søde kiks danner en skøn bund, og de ligger også som et crunchy element i selve isen, der smager skønt af Nutella.

  • Fantastisk lækker islagkage med Oreos og Nutella
  • Denne Oreo islagkage er så dekadent, at det halve kunne være nok
  • Kombinationen af de sprøde kiks og den cremede is er helt perfekt

Til 1 springform

Pynt

For siderne af en springform på ca. 21 cm i diameter med konditorplast eller lignende.

Knus Oreo kiksene (til bunden) i en blender, til det er helt smuldret. Smelt smørret, og bland det med de knuste kiks.

Fordel kiksemassen i bunden af den forede springform. Pres det godt sammen, og stil formen på køl.

Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Varm mælken op, og rør den sammen med Nutella og kondenseret mælk, til massen er ensartet og flydende. Lad den køle lidt af, og vend den derefter forsigtig sammen med flødeskummet.

Knus Oreo kiksene til isen, så der stadig er nogle store stykker iblandt. Vend dem i ismassen, og hæld så det hele i springformen.

Stil islagkagen i fryseren, og lad den fryse helt til. Det tager et sted mellem 6 og 8 timer.

Pyntning af Oreo islagkagen:
Kom Nutella og mælk i en gryde, og lad det smelte sammen under omrøring. Lad blandingen køle af, og hæld den derefter over kanterne af islagkagen, så det går lidt ned ad siderne.

Pisk fløden til flødeskum, og om det i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskumsrosetter rundt i kanten af islagkagen. Halvér de Oreo kiks, der skal bruges til pynt (brug en brødkniv), og sæt dem i rosetterne.

Tip:
Tag islagkagen op 10-15 minutter før, den skal serveres, så den lige kan nå at tø lidt. Det gør det nemmere at skære den ud.

Indsendt af
d.
08.02.18.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.