Råkostsalat med gulerødder, hvidkål og æble

Et flot, friskt og farverigt vitaminboost. Råkostsalaten udgør med gulerødder, hvidkål og æble nemt måltidets sunde tilbehør. Citron og solbærsaft giver et syrligt-sødt touch og modvirker også at æblerne bliver grimme og brune.

  • Når hvidkål og gulerødder strimles fint er råkostsalat virkelig tiltalende.

Til 3 personer

Fedtfattig

Snit hvidkålen meget fint. Kom den i en skål og pres citronsaften over. Vend det godt sammen, så citronsaften bliver fordelt på kålen. Syren i citronsaften hjælper til at mørne hvidkålen lidt.

Skræl gulerødderne. Riv dem på et rivejern (det er det nemmeste), eller "riv" dem i tynde strimler med en kartoffelskræller (det giver de flotteste strimler). Bland dem med hvidkålen.

Skær de soltørrede abrikoser i tynde strimler. De kan blandes i råkostsalaten, men jeg plejer at servere dem i en skål for sig. Så kan man selv drysse den mængde på man vil, og man undgår at abrikoserne bliver bløde og snaskede af at ligge i salaten.

Skær æblet i små tynde både. Man kan evt. bruge kartoffelskrælleren til at skære æblet i ekstra tynde både, men det bliver lige så flot med en alm. kniv.

Vend forsigtigt æblebådene i råkostsalaten, så de også bliver "smurt ind" i citronsaft. Det forhindrer dem i at blive brune.

Tilsæt lidt sød saft til salaten for at afbalancere den syrlige citronsaft. Så er salaten klar til servering, men den kan også sagtens holde sig nogle timer eller endda natten over i køleskabet.

Drys evt. med ristede sesamfrø ved servering. Det ser både flot ud og giver god smag.

Indsendt af
d.
07.01.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.