Rabarbercupcakes

Den syndige flødeostglasur med hvid chokolade og den perfekte balancering af det syrlige og det søde gør disse rabarbercupcakes til noget helt særligt. Har du ikke frysetørret rabarber, kan du gemme lidt af de pocherede rabarber til at pynte med.

  • Der er rabarber i både dej og glasur i disse rabarbercupcakes

Til 14 stk

Glasur

Pynt

Forberedelse til glasuren:
Start med at lave de pocherede rabarber til glasuren. Snit rabarberne fint og kom dem i en gryde med sukker, vand og kornene fra vaniljestangen. Kog op og lad det simre i cirka 20 minutter, til rabarberne er møre. Si væden fra og lad rabarberne køle helt af.

Rabarbercupcakes:
Pisk det bløde smør luftigt sammen med sukker og vaniljepulver. Pisk ét æg i ad gangen og tilsæt creme fraichen.

Bland hvedemel med bagepulver og salt. Sigt blandingen i dejen ad tre omgange og bland godt efter hver tilføjelse.

Skær rabarberne i små tern og rør dem i dejen.

Fyld dejen i muffinsforme op til en halv cm fra kanten. Bag kagerne ved 175 grader i 20-25 minutter. Stik en tandstik i for at sikre, at kagerne er færdigbagte. Er der ikke noget dej, der hænger ved, er kagerne færdige.

Lad kagerne køle helt af og lav imens glasuren.

Flødeostglasur med rabarber:
Mos de afkølede pocherede rabarber let med en gaffel og pres så meget væske ud af blandingen som muligt.

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovnen og lad den køle lidt af.

Pisk flormelis, smør, flødeost og vaniljepulver sammen, til blandingen er luftig. Rør den smeltede hvide chokolade og de moste rabarber i.

Smør glasuren på de afkølede rabarbercupcakes og pynt med frysetørret rabarber. Er glasuren lidt for flydende, kan den kommes på køl i en halv time.

Opbevar de færdige rabarbercupcakes på køl indtil servering.

Indsendt af
d.
12.05.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.