Ramsløgsuppe

Den nære, danske natur har i de seneste år indtaget det danske køkken. Lad tendensen ramme dine smagsløg i skikkelse af ramsløgsuppe med aromatisk hvidvin, kartofler og naturligvis ramsløg, som du evt. selv kan gå ud og finde i kystnære løvskove, lunde eller småkrat.

  • Ramsløgsuppen som jeg serverede den.
  • Et kig i gryden.
  • Lidt tættere på.

Til 2 personer

Pynt (kan udelades)

Fedtfattig

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løg. Svits kartofler og løg i smørret i en gryde.

Tilsæt bouillon og hvidvin og kog indtil kartoflerne er møre.

Skyl ramsløgene grundigt og snit dem groft. Kom dem i gryden og lad suppen simre et øjeblik. De skal kun lige være møre, så tages gryden af varmen og ramsløgsuppen blendes med en stavblender eller i en alm. blender.

Hæld den blendede ramsløgsuppe tilbage i gryden. Hvis den stadig er varm kan den serveres med det samme - ellers varmes den lige op. Men lad den ikke koge for meget, for så mister den noget af sin flotte farve.

Pynt til ramsløgsuppen - kan udelades
Bagte ramsløg laves nemt ved at skylle ramsløgene, duppe dem tørre med køkkenrulle og bage dem i ovnen ved 110 grader i 10-15 minutter.

Server ramsløgsuppen med en klat creme fraiche, bagte ramsløg og ramsløgblomster.

Indsendt af
d.
31.05.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.