Rødbedecarpaccio

Super skøn rødbedecarpaccio med feta og rødløg samt en god dressing, der tilsammen skaber en perfekt smagsbalance. De tynde skiver rødbede marineres i en appelsinlage, så de bliver ekstra delikate, mens rødløgene råsyltes og bliver lidt mildere i smagen.

  • Smuk rødbedecarpaccio, hvor man kan bruge alle slags rødbeder for at gøre den ekstra farverig.

Til 4 personer

Råsyltede rødløg

Dressing

Til servering

Start med at lave marinaden til rødbederne. Riv skallen fra den ene appelsin, og pres begge appelsiner. Riv også skallen fra citronen, og pres saften ud af den. Kom de to slags saft op i en gryde sammen med sukker og hvidvinseddike, og varm det op, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.

Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver (det er nemmest med et mandolinjern). Kom rødbederne op i en skål, og hæld appelsinlagen over. Hvis du har brugt rødbeder i forskellige farver, er det en god idé at dele dem op i forskellige skåle, så farverne ikke smitter af. Sæt rødbederne på køl i minimum 30 minutter, eller indtil de skal bruges.

Råsyltede rødløg:
Hak rødløget helt fint, og kom det op i en skål sammen med sukkeret. Pres saften fra citronen henover, og bland det grundigt sammen. Stil det på køl indtil servering.

Dressing:
Stød persille og basilikum til en fin puré i en morter (du kan også hakke det fint, hvis du ikke har en morter). Bland det sammen med creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep. Pres citronen henover, og pres hvidløget i. Rør det godt sammen, og smag til med sukker, salt og peber. Lad dressingen trække i 10-15 minutter.

Servering:
Anret de tynde rødbedeskiver på et fad eller på tallerkener, hvis du gerne vil portionsanrette. Smuldr fetaen henover, og drys med de råsyltede rødløg. Pynt med friske basilikumsblade, og servér dressingen ved siden af.

Indsendt af
d.
15.05.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.