Rødkålssalat med appelsin og valnødder

Super nem opskrift på en dejlig rødkålssalat, der både indeholder fileter af appelsin, sprøde saltristede valnødder og en dejlig dressing lavet på honning og appelsinsaft. Salaten smager skønt, og så ser den tilmed flot ud.

  • Skøn salat med et flot farvespil mellem rødkål, appelsin og tranebær
  • Rødkålssalaten er oplagt til jul
  • Ristede salte valnødder, der lige er blevet bagt i ovnen

Til 4 personer

Sæt ovnen på 150 grader.

Kom salt i en skål, og hæld det kogende vand over. Rør, til saltet er opløst. Tilsæt valnødderne, og lad dem stå i 10 minutter. Hæld vandet fra. Bag valnødderne i ovnen i 15 minutter, og vend dem to gange undervejs. Lad dem køle helt af.

Snit rødkålen så fint som muligt. Skær skrællen af appelsinerne, og skær ”fileter” af frugtkødet. Pres saften ud af appelsinresterne, og bland saften med honning.

Vend appelsin og rødkål i honningdressingen, og drys salaten med de saltede valnødder og evt. tranebær.

Indsendt af
d.
02.09.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.