Kage med skumfiduser

Skumfiduser og smeltet chokolade giver en sprød og sød topping, mens den underliggende kage har en intens smag af mørk chokolade med bløde toner af karamelliseret hvid chokolade.

  • Skumfiduser og smeltet chokolade på toppen.
  • Et kig ind i kagen.
  • Et stykke af kagen.

Til 1 bradepande

Glasur

Kom halvdelen af smørret og halvdelen af vandet i en gryde. Bræk kogechokoladen i mindre stykker, og kom det i gryden sammen med kakaopulver. Lad det smelte ved lav varme.

Kom den anden halvdel af smørret og vandet i en anden gryde. Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med vanilje. Lad det smelte ved lav varme.

Tag gryderne af varmen, og lad chokoladeblandingerne køle lidt af.

Pisk æg og sukker sammen i en skål. Bland natron og hvedemel i. Kom halvdelen af dejen i en anden skål.

Bland den mørke chokoladeblanding i den ene skål med dej, og den hvide chokoladeblanding i den anden skål med dej.

Fordel den mørke dej jævnt i en bradepande (ca. 35x40 cm) med bagepapir. Hæld den hvide dej over. Træk en kniv eller en gaffel gennem dejen et par gange, så der laves et mønster, men pas på, at dejen ikke blandes meget.

Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, eller til man kan stikke en kniv i, uden at der hænger noget fast. Tag kagen ud af ovnen, men sluk ikke for varmen.

Læg mini skumfiduser ud over kagen - sørg for at de ligger tæt. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag, indtil skumfiduserne er gyldne. Hold godt øje med dem, for pludselig går det hurtigt.

Lad kagen køle af.

Smelt evt. lidt chokolade, og lad det køle lidt af, inden det hældes i en frysepose. Klip et lille hul i posens ene hjørne, og pynt kagen med chokoladen.

Indsendt af
d.
10.12.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.