Andebryst sous vide

Det smarte ved sous vide er, at du kan gennemstege andebrystet på forhånd, så du kun skal tænke på skindet, når de skal steges. Derudover gør sous vide metoden kødet utrolig mørt og saftigt, og det lader også kødet tage smag af de krydderurter, du tilbereder det med.

  • Fantastisk saftige skiver af andebryst.
  • Jeg vakuumpakker andebrysterne enkeltvis.
  • Her vakuumpakket med frisk timian.
  • Sådan ser de ud efter sous vide tilberedningen.
  • Og her er et af dem med timian (det fjernes inden færdigstegning).
  • Et andebryst skåret i skiver.

Til 4 personer

Udstyr

Dup evt. andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle, og kom dem i vakuumposerne. Kom evt. lidt frisk timian eller anden krydderurt i poserne (både på kødsiden og skindsiden) - det kan dog sagtens udelades.

Vakuumpak andebrysterne og indstil sous vide maskinen til 58 grader. Andre opskrifter foreslår alt fra 56 til 61 grader, men jeg synes at 58 grader er helt perfekt - og lige midt imellem :-)

Kom de vakuumpakkede andebryster ned i vandet, og tilbered dem i 2 timer - så bliver kødet perfekt mørt. Hvis de får længere tid, begynder kødet at få en underlig smuldrende konsistens.

Tag kødet ud af poserne. Fjern krydderurterne, men gem evt. kødsaften til sovs. Dup andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle. Krydr dem på begge sider med peber, og gnid skindsiden med groft salt.

Kom lidt olie på en pande, og brun andebrysterne et øjeblik ved høj varme. De skal blot lige tage farve på kødsiden. Skru ned på middel-høj varme og steg dem på skindsiden indtil skindet er gyldent og sprødt.

Lad dem trække et par minutter inden de skæres i skiver og serveres.

Indsendt af
d.
13.11.15.
Kategori:

Har du ikke en sous vide maskine?

Så skynd dig at få en

Så skynd dig at få enKitchPro Sous Vide Slow Cooker er både god og billig.Køb den her



Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.