Spidskålssalat med mandler

Vanvittig god spidskålssalat med masser af knas i form ristede mandler og sesam  samt en vidunderlig dressing.

  • Selve salaten består blot af spidskål, dild, mandler og sesam.
  • Simpel men virkelig god spidskålssalat med fantastisk dressing.
  • Her kan man rigtig se dressingen.

Til 2 personer

Dressing

Fedtfattig

Rist mandlerne på en tør pande ved middel varme, indtil de begynder at tage farve. Lad dem derefter køle af i en skål eller på en tallerken.

Rist ligeledes sesamfrøene ved middel varme på en tør pande, indtil de er lysebrune. Lad dem derefter køle af.

Skyl spidskålen og lad den dryppe godt af. Fjern den hårde stok inde i midten, og snit kålen.

Skyl ligeledes dild (eller anden krydderurt efter smag) og lad det dryppe af - dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Hak dilden fint og bland med spidskålen.

Dressing der passer rigtig godt til spidskål og mandler:

Rør brun farin og dijonsennep sammen i en lille skål eller et glas. Krydr med salt og peber. Rør olien i, lidt ad gangen, så dressingen kan nå at absorbere den (så den ikke skiller). Rør citronsaften i og smag til med yderligere salt og peber, hvis det er nødvendigt.

Hak de afkølede mandler groft og bland dem i salaten sammen med sesamfrøene.

Servér spidskålssalaten med dressingen.

Indsendt af
d.
19.09.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.