Gammeldags stegeben i gryde

Lækre og møre stegeben i gryde på gammeldags manér, der serveres med kartofler og brun sovs. Det er billig mad, der er ovenikøbet er nemt at lave, da stegebenene blot passer sig selv i gryden.

  • Lækre og møre stegeben, hvor kødet nærmest smelter på tungen.
  • Gode ben, der laves på gammeldags manér med kartofler og brun sovs.

Til 2 personer

Smelt smørret i en tykbundet gryde, og brun stegebenene af ad flere omgange. Krydr med salt og peber. Kom alle stegebenene op i gryden, og hæld vand ved – mængden kan variere alt efter størrelsen på gryden, jo mindre vand, des kraftigere sovs.

Lad benene simre i ca. 2 timer, eller indtil kødet er så mørt, at det falder af benene. Vend benene et par gange undervejs.

Skræl kartoflerne, og kog dem møre. Gem kartoffelvandet til sovsen.

Tag benene op af gryden, når de er færdige. Si evt. væsken, og kom det tilbage i gryden. Lav en meljævning af mel og vand i en jævningsryster. Kog væsken i gryden op, og hæld jævning i lidt ad gangen, indtil sovsen har den ønskede konsistens. Hæld lidt kartoffelvand i, hvis den bliver for tyk. Smag til med salt og peber.

Servér benene med kartofler og brun sovs og evt. med syltede agurker til.

Indsendt af
d.
01.07.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.