Stegt torsk med sovs

Med marinaden får torsken dejlige, friske noter af hvidløg, syrlig lime og friske urter. De stegte stykker fisk har en fin balance mellem en let sprød overflade og et mørt indre. Nærende middagsret, rig på sundt fedt.

  • Broccolien tilføjer lidt farve til den stegte torsk med sovs.

Til 4 personer

Del torsken i fire lige store stykker. Skyl dem i koldt vand og tør dem i et viskestykke. Lav en marinade af olie, hvidvin, presset lime, koriander, dild, peber og hvidløg, der enten presses eller hakkes fint.

Læg torsken i marinaden og lad den hvile i ca. 1 time.

Lav imens sovsen: Hæld fløde og smør i en gryde og opvarm det til middel temperatur. Rør i det jævnligt til smørret er smeltet. Kom så den finthakkede persille i.

Steg torsken med skindet opad i rapsolie og en smule margarine ved kraftig temperatur. Skru ned for varmen efter ca. 3-4 minutter eller når fisken er gyldenbrun. Vend da stykkerne og steg dem i yderligere 10 minutter.

Skær broccolien i buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter.

Server den stegte torsk med broccolien og f.eks. kogte kartofler eller naturris.

Indsendt af
d.
06.07.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.