Sund æblekage

Denne sunde æblekage er ikke bare lækker, den er også overraskende nem at lave, og man kan slet ikke smage, at der hverken er sukker eller mel i dejen. Den smager dejligt, når den er kold, men den kan også serveres lun – evt. med en klat creme fraiche til.

  • Æblekagen smager lækkert med en klat vaniljeskyr til
  • Den sunde æblekage er både lækker, luftig og nem at lave
  • Arranger æblebådene rundt i kanten af kagen

Til 1 springform

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom mandler, havregryn, fint salt, bagepulver og stødt kanel, kardemomme og ingefær i en minihakker, og lad det køre, til alle ingredienserne er finthakkede. Kom det op i en skål, og sæt det til side.

Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem op i minihakkeren sammen med æggene. Kør, til massen er ensartet, og der ikke længere er klumper i. Riv æblerne, til du har den angivne mængde, og bland dem sammen med den våde masse. Bland det herefter med de tørre ingredienser, og rør, til dejen er ensartet. Fordel dejen i en springform (ca. 22 cm) beklædt med bagepapir.

Skær ”pynteæblet” i tynde både, og fordel dem med skrællen opad, så de danner et flot mønster i kagen.

Bag æblekagen i ca. 45 minutter, og lad den efterfølgende køle af i formen.

Den sunde æblekage kan evt. serveres lun med en klat creme fraiche eller vaniljeskyr til.

Klik her og få vores gratis e-kogebog med flere sunde og lækre kager.

Indsendt af
d.
19.08.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.