Sund kødsovs

Lækker opskrift på sund kødsovs med masser af grøntsager og masser af smag.

  • Kødsovsen indeholdeholder masser af grøntsager, der giver smag
  • Gulerødder, bladselleri, champignon og peberfrugt giver struktur til retten
  • Virkelig lækker kødsovs, der tilmed er sund
  • Server den med pasta og evt. lidt parmesan på toppen

Til 6 personer

Forslag til tilbehør

Fedtfattig

Brun kødet i lidt olie på en pande ved høj varme. Gør det evt. ad flere omgange - hvis der er for meget kød på panden på én gang, så risikerer du at kødet ikke bliver stegt, men derimod kogt i det væske kødet afgiver. Kødsovs smager bare meget bedre, når kødet er brunet/stegt i stedet for kogt.
Kom det brunede kød i en stor gryde.

Hak løg og hvidløg, og svits det et øjeblik på panden. Kom det derefter i gryden.

Skær peberfrugterne i tern. Steg dem ligeledes på panden og kom dem derefter i gryden.

Skær champignonerne i tern og svits dem på panden, til de begynder at tage farve. Kom dem i gryden.

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Svits dem på panden og kom dem så i gryden.

Skær bladselleri-stænglerne i tynde skiver, svits dem på panden og kom dem i gryden.

Kom tomatpuré i gryden og tænd for blusset. Tilsæt de hakkede tomater, krydderierne og evt. bouillonterning.

Lad kødsovsen simre i 10 minutter (eller længere) og smag til med salt og peber.

Server f.eks. med squashpasta eller anden grøntsagspasta, der er sundere end alm. pasta. Drys evt. med lidt revet parmesan eller anden ost.

Indsendt af
d.
28.04.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.