Svampeketchup

Ordet ketchup leder automatisk tankerne hen på tomater. Men oprindeligt var det ofte lavet af svampe. Svampeketchup kan bruges ligesom tomatvarianten (til det meste) og tilfører både intens svampesmag og et hint af umami.

  • Svampeketchup med en god, grov struktur.
  • Her er ketchuppen serveret til pølsehorn.

Til 10 personer

Rengør svampene.

Hak løg og svampe fint og svits dem i olien i en gryde.

Når løgene er klare tilsættes farin, tomatkoncentrat og rødvinseddike. Lad svampeketchuppen simre ved lav varme. Hvis konsistensen er for grov, kan den evt. blendes lidt med en stavblender - men ikke for meget, ketchuppen skal stadig have struktur.

Hvis ketchuppen er for tyk, kan der tilsættes lidt vand indtil den har den ønskede konsistens. Jeg tilsatte ca. 2 dl.

Smag svampeketchuppen til med salt, peber og cayennepeber, eller andre krydderier efter smag. Lad den køle af og fyld den på skoldede glas eller andre bøtter. Opbevar i køleskabet.

Indsendt af
d.
07.01.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.