Svampet chokoladekage i bradepande

Ufattelig saftig og svampet chokoladekage med en creme, som bages med og giver kagen en ekstra dejlig konsistens. Nyd den i sig selv eller pynt med glasur på toppen - kagen er en succes uanset hvad, og der er nok til mange kagesultne mennesker.

  • Den svampede chokoladekage har en herlig konsistens
  • Cremen er sprøjtet ud på dejen
  • Der er en hel bradepande fyldt med kage

Til 15 personer

Creme der gør kagen ekstra svampet

Glasur

Smelt smør og chokolade i en gryde ved lav varme. Stil det til side, og lad det køle af.

Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt, og bland yoghurt og mælk i.

Bland hvedemel, natron, bagepulver og kakao, sigt det i dejen, og bland det forsigtigt sammen. Rør derefter den afkølede chokoladeblanding i.

Hæld ca. halvdelen af dejen op i en bradepande (ca. 35x40 cm) beklædt med bagepapir.

Creme der gør kagen ekstra svampet
Pisk mascarpone sammen med flormelis og kakao. Sigt det evt. i, så du undgår klumper. Kom cremen op i en frysepose eller en sprøjtepose, og klip hul i hjørnet. Sprøjt cremen ud over dejen i bradepanden, og hæld resten af dejen over.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Den svampede chokoladekage smager skønt i sig selv, men hvis du vil pynte den lidt ekstra kan du smøre glasur på.

Glasur
Smelt smør og chokolade ved lav varme, pisk derefter flormelis i og til sidst ægget. Smør glasuren på kagen, når den er helt afkølet.

Indsendt af
d.
16.03.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.