Svampet chokoladekage med chokoladeglasur

Den dejlige chokoladekage har en rig smag med bitre noter fra den mørke chokolade. Appelsinen giver et friskt touch til kage og chokoladeglasur. Pynt den lige som du synes, f.eks. med friskt frugt for et farverigt udtryk.

  • Et indbydende stykke kage, elegant pyntet med appelsin.
  • Chokoladekagen gives her kulør med revet appelsinskal.
  • Den bagte kage har en saftig, svampet konsistens.
  • Klar til bagning: Chokolademasse med masser af smag.

Til 8 personer

Chokoladeglasur

Forslag til pynt

  • frisk frugt , hakkede nødder eller kakaopulver

Varm smørret op i en gryde. Når det er kølet lidt af røres det sammen med sukker, mel og bagepulver i en skål. Slå æggene ud i dejen og rør med en ske til den er jævn.

Bland kakaopulver og appelsinsaft i en lille skål og rør kakaoen godt ud i saften, inden det tilsættes dejen. Hak chokoladen groft og rør det i dejen.

Hæld dejen over i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader i omtrent 20 minutter.

Kom alle ingredienserne til glasuren i en lille gryde og smelt det hele sammen ved lav varme. Rør til chokoladeglasuren er glat og blank.

Så snart kagen er færdigbagt tages den ud af ovnen og chokoladeglasuren hældes over. Lad chokoladekagen køle helt af inden den tages ud af springformen, og pynt med frisk frugt, finthakkede nødder eller lidt siet kakaopulver. Jeg brugte frisk appelsin og appelsinskal.

Jeg brugte chokolade med 85% kakaoindhold, men hvis du vil have en sødere kage, kan du sagtens bruge chokolade med et lavere kakaoindhold.

Indsendt af
d.
07.04.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.