Laks med teriyaki og sesam

Nem og lækker opskrift på ovnbagt laks med teriyaki sauce og sesam.

  • Her er laksen serveret med blomkålsris.
  • Her er fisken lige kommet ud af ovnen - teriyaki marinaden har givet lidt farve.

Til 4 personer

Dressing

  • 2 dl mayonnaise (brug en god en)
  • 2 tsk Sriracha (stærk chilisauce - kan købes i større supermarkeder og hos asiatiske købmænd)
  • 2 spsk citronsaft

Tilbehør

Kom laks og teriyaki i en frysepose eller et fad og lad det trække i køleskabet i minimum 1 time, men gerne længere. Vend gerne laksen undervejs, så den marineres på begge sider.

Rens forårsløgene og skær dem i skiver.

Bland mayo og sriracha sammen til en dressing - tilsæt srirachaen lidt af gangen, og smag løbende, så dressingen ikke bliver for stærk. Rør citronsaften i.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Læg laksen i ildfast fad og hæld teriyakimarinaden over. Bag i ovnen i 10 minutter. Øs gerne marinaden over fisken undervejs.

Drys sesamfrø over laksen og bag i yderligere 5 minutter.

Server med ris, blomkålsris eller nudler og dressingen, og drys med forårsløgene.

Indsendt af
d.
28.04.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.