Tiramisu - den bedste opskrift

Det er ikke uden grund, at tiramisu er blevet en klassiker, og det her er den bedste, jeg har smagt i længe. Den bløde creme, den diskrete kaffesmag og de svampede ladyfingers udgør bare en perfekt smagsenhed. Opskriften er tilmed supernem at følge, og så kan den med fordel laves dagen i forvejen.

  • Den bedste opskrift på tiramisu, jeg nogensinde har lavet.
  • Man kan drysse lidt hakket chokolade på toppen for at give lidt lækkert knas til desserten.

Til 10 personer

Del æggene i hvider og blommer, og kom dem i hver sin skål. Tilsæt sukker og vaniljesukker til æggeblommerne, og pisk det til en lys og luftig masse. Det kan godt tage lidt tid. Rør eller pisk herefter mascarponen i massen. Start med lidt ad gangen, og pisk det godt ind, så der ikke kommer klumper i.

Pisk hviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i cremen.

Bland den stærke kolde kaffe med Amarettoen i en flad skål eller en dyb tallerken. Dyp hver ladyfinger i kaffen i ca. 3-5 sekunder, så den når at suge noget af kaffen til sig, men uden at den bliver helt sjasket. Læg den i bunden af et fad (ca. 20 x 20 cm). Gør dette med halvdelen af dine ladyfingers, til bunden er helt dækket.

Fordel halvdelen af mascarponecremen ovenpå. Dyp den sidste halvdel af ladyfingersene i kaffen, og læg dem ovenpå cremen. Slut af med at sprede den sidste halvdel af creme ud over, så den dækker helt.

Dæk fadet eller skålen til med film, og sæt tiramisuen i køleskabet. Den skal gerne sætte sig i minimum 4 timer, inden den spises, men den må også meget gerne stå natten over.

Sigt kakaopulver over toppen af tiramisuen inden servering. Jeg hakkede også noget mørk chokolade og dryssede ovenpå, så der var lidt knas, men det kan sagtens udelades.

Indsendt af
d.
12.09.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.