Vaniljesirup

Så nemt er det at lave sin egen lækre vaniljesirup, og opskriften kræver kun 3 ingredienser.

  • Vaniljesirup med en god konsistens.
  • Siruppen hældt på glas.
  • Her er vaniljesiruppen serveret på skyr med frisk frugt.

Til 1 glas

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. "Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret - det hjælper til at adskille kornene, så de ikke klumper sammen.

Kom vand, sukker, vaniljekorn og -stænger i en gryde og bring det i kog. Lad siruppen simre ved svag varme i 10-15 minutter. Jo længere tid den simrer, desto tykkere bliver den. Bemærk at vaniljesiruppen bliver endnu tykkere, når den er kølet af.
Pas på at den ikke bliver for tyk. Hvis den koger for længe, vil den krystallisere når den køler af, men så kan man bare varme den op igen, og tilsætte mere vand.

Fjern vaniljestængerne fra den siruppen, og hæld den på skoldede glas. Så kan den holde sig længe i køleskabet.

Server f.eks. til skyr med bær, havregrød eller på is til dessert.

Indsendt af
d.
02.09.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.