Varmrøget laksemousse

God opskrift på cremet laksemousse med varmrøget laks, dild og et strejf af citron.

  • Varmrøget laksemousse på en bund af salat, og pyntet med dild og tomat.
  • Sådan ser "farsen" ud inden den hældes i formen.
  • Helt tæt på.
  • Her er laksemoussen serveret på ristet brød, med avocado på toppen.

Til 5 personer

Forslag til pynt og tilbehør

Jeg kan også varmt anbefale denne fantastiske laksemousse med almindelig laks (ikke varmrøget) - den er også mega god.

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Skyl dilden, og hak den fint. Kom den i en skål, og bland med citronsaft og creme fraiche. Tag et par skefulde af blandingen, og kom det i en tykbundet gryde. Vrid husblassen for vand, og tilsæt den.

Skru op på svag varme, og rør rundt, til husblassen er helt smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt lidt ekstra af creme fraiche blandingen, og rør rundt, så blandingen med husblassen bliver tempereret. Kom så indholdet ned i skålen med resten af creme fraiche blandingen, og rør rundt.

Fjern eventuelt skind fra den varmrøgede laks. Findel/mos laksen med en gaffel, og kom den i skålen med creme fraiche blandingen. Smag til med dijonsennep, salt og peber.

Smør evt. formen med lidt olie, eller kom husholdningsfilm i. Så er det nemmere at få laksemoussen ud af formen, når den er stivnet.

Hæld laksemoussen i formen, og lad den stivne i køleskabet i minimum 4 timer.

Server f.eks. med det her fantastiske brød og denne lækre dressing, der passer rigtig godt til.

Indsendt af
d.
11.11.14.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.