Ostindisk bowle

Madeira er en portugisisk vin som har sin oprindelse fra Madeira øerne.

Madeira var bl.a. i det 15. århundrede en vigtig mellemstation for skibe på vej til enten Amerika eller østen (såsom indien).

Til 1 bowle
  • 6 cl cognac
  • 6 cl Cointreau
  • 6 cl madeira
  • 1 fl rhinskvin
  • 2 fl mousserende vin (f.eks champagne)
  • 1 citron
  • 1 appelsin
  • 1 1/4 dl ananassaft (evt. fra dåse)
  • 6 skiver ananas (evt. fra dåse)
  • 200 g sukker

Vinen stilles til afkøling.

Citron og appelsin skrælles og skæres i skiver. Husk at fjerne kernerne.

Ananasskiverne puttes i en si og stilles til afdrypning over en skål, så saften kan bruges i drinken.

Skær ananas i små stykker og læg dem i en stor bowle sammen med resten af frugten.

Sukker drysses over og det hele får lov at trække cirka 45 minutter eller indtil sukkeret er opløst.

Tilsæt cointreau, cognac, ananassaft og Madeira vin og lad det trække i yderligere 2 timer, helst i køleskabet.

Inden servering hældes mousserende vin og rhinskvin i og det hele røres rundt.

Indsendt af
d.
31.07.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
31.07.03.
Kategori: