Laks - Opskrift på laks

Opskrift på laks som er typisk japansk.

Ingredienser
  • 500 g laksefilet med skind (benfri)
  • 5 spsk limesaft
  • 9 kæmperejer (frosne med skal)
  • 1 dl sojasauce
  • 2 skiver ingefær (skrællet og finthakket)
  • ca. 200 g grøntsager (i tynde skiver eller strimler. F.eks. fennikel eller forårsløg. Læg dem i koldt vandt i et par timer så de bliver sprøde)

Skær skindet og det brunlige fedtlag af laksefileten.
Skær laksekødet i mundrette stykker. De skal veje 20-25 g pr. stk, og der beregnes 5-6 stykker pr. person.
Læg laksestykkerne i en skål, og dryp 4 spsk limesaft over. Hæld soja på. Lad stykkerne marinere 1-2 timer i køleskabet. Vend dem et par gange undervejs.

Pil de optøede rejer. Skær hovederne fra, men lad halestumpen sidde som håndtag. Læg rejerne i en skål, drys dem med finthakket ingefær, og dryp i spsk limesaft over. Lad dem trække i 1-2 timer.

Tag laksestykkerne op med en hulske. Læg dem side om side i et fad, og mikrobølg dem under låg i 2½ minut ved fuld effekt (650 W).

Kog rejerne under låg eller mikrofilm. 9 rejer bliver perfekte på 65 sekunder ved fuld j effekt (650W). Vend dem midtvejs.
Giv marinaden fra laksen et opkog - sæt den 2 minufter i mikroovnen ved fuld effekt.

Lad grøntsagerne dryppe af, pres dem fri for væde, og læg en sprød top på hver tallerken. Anret laks og rejer ved siden af, og dryp lidt varm marinade over.

Indsendt af
d.
28.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.01.03.
Kategori: