Borscht

En dejlig opskrift på borscht med hvidkål, gulerødder, porrer og andre skønne grøntsager.

Ingredienser
  • 1 1/4 kg oksebryst (med ben)
  • 1 tsk olie
  • 3 løg
  • 200 g hvidkål
  • 200 g knoldselleri
  • 200 g gulerødder
  • 200 g porre
  • 200 g rødbeder
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 laurbærblad
  • 2 fed hvidløg
  • 2 l vand
  • 200 g rødbeder
  • 3 spsk eddike
  • 2 dl creme fraiche 9%
  • salt
  • peber

Alle grønsager renses og skæres i strimler. I en stor gryde sauteres først løg i olie. De øvrige grøntsager tilsættes og sauteres 5-10 min. Læg kødstykket oven på grønsagerne og tilsæt tomatpure, laurbær, hvidløg og vand. Lad retten simre, til kødet er mørt (ca. 2½ time).

Imens rives de sidste 200 g rødbeder og marineres i eddike. Når kødet er mørt, tages det op, befries for evt. ben og skæres op i passende stykker. Læg kødet tilbage i suppen, giv den et opkog og tilsæt de marinerede rødbeder.

Smag til med salt og peber og server med creme fraiche og groft brød.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori: