Dådyrryg

Dådyrryg er en herlig vildt ret at servere for dine gæster. Server med hvide og brune kartofler og en waldorffsalat.

Ingredienser
  • 2 kg dådyrryg
  • 125 g bacon i skiver
  • salt
  • peber
  • 1 knsp salvie
  • 80 g smør
  • 2 1/2 dl bouillon
  • 1 1/4 dl rødvin
  • 2 spsk mel
  • 2 dl piskefløde

Vend bacon i salt og peber.
Spæk dådyrryggen med bacon og gnid den med salt, peber og salvie. Brun ryggen i smør i en stor stegepande. Hæld kogende bouillon ved og læg låg på. Stil gryden i midten af ovnen ved 160 grader i ca. 1½ time.

Tag ryggen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket på et fad. Kog gryden af med vinen. Jævn saucen med mel, der er rørt ud i lidt koldt vand. Lad saucen koge ind ca. 5 min. Tilsæt evt. lidt kulør. Tag gryden af varmen og rør fløden i saucen. Smag til med salt og peber.

Sådan skæres dådyrryggen ud: Løsn fileterne fra ryggen og skær dem ud på tværs i tynde skiver. Læg skiverne tilbage på rygsøjlen.

Serveringsforslag: Hvide og brune kartofler, Waldorff-salat.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori: