Rabarberkage

Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 150 g sukker
  • 650 g rabarber
  • 1 vaniljestang

Dej

  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 3 æg
  • 25 g majsstivelse
  • 180 g mel
  • 1 tsk bagepulver

FROMAGE

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 2 1/2 dl naturel yoghurt
  • 5 blade husblas
  • 1/2 dl vand (spilkogende)
  • rabarbergele
  • 5 dl rabarbersaft
  • 7 blade husblas

Skær rabarberne i småstykker på ca wt par cm. Kog vand og sukker sammen med den flækkede vaniljestang. Kom rabarberstykkerne i og kog dem 5-6 min. Si saften fra i en si, men gem både rabarber og saft. Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt majsstivelse og kolde afdryppede rabarber. Bland mel og bagepulver og rør det i med let hånd.

Fyld dejen i en bradepande, ca 30x36 cm, og bag bunden gylden på næstnederste rille ved 190 grader i 20-25 min. Køl den af. Fromage: Rør æg og sukker til en let og luftig masse og rør yoghurten i. Udblød husblasen i koldt vand, vrid vandet af og hæld spilkogende vand på. Rør til det er smeltet. Rør husblasen i yoghurtcremen. Når man begynder at kunne se spor efterskeen i fromagen, bredes den ud over den kolde rabarberbund. Stil den koldt. Udblød den anden portion husblas i koldt vand. Varm rabarbersaften op og kom husblasen i. Rør til den er smeltet. Køl af. Lige før den stivner, hældes geleen over kagen. Skær kagen i passende stykker.

Pynt med lidt hakket gele, som kan skæres af ved kanterne, samt en lille kvist citronmelisse.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori: